HTML

Freezing Economist

London után 4,5 hónappal hősünk ezúttal egy hidegebb országot választott.. 4,5 hónapra.. és nem dolgozni megy, hanem tanulni.. hogy mi lesz a Finn Erasmus-félévből? meglátjuk :)

Friss topikok

Linkblog

 kedd, 22:34 CET+1. Hétfőn reggel 9re mentünk orientation dayre. Gyalog 20 perc volt a suli, éppencsak beérünk kezdésre. Kaptunk egy survival packaget, van benne egy csomó infó (csak nincs aláírva by you L), és azokat mutatták be egyesével. Kaptunk ilyen diákkártyát is, amivel 1,45€ az ebéd a menzán (általában 5-6 € körül vannak itt a kaják, és azért se laksz jól). Ebéd= kenyér, vaj, saláta, üdítő, 3féle főétel közül valamelyik. De a salátádat pl te rakod össze.. szal full királyság az egész.. meg annyit eszel, amennyit akarsz. Mo-n ez nem működne, hogy Ádámkát idézzem: ,,egyé, bazzeg, ingyen van’’ :D Aztán délután összeraktuk az órarendünket, kiderült, h az egyik óra ütközik, szal leadtam egy kurzust és felvettem 2 másikat :D (tudomtudom, kredithalmozó vagyok.. ebben a félévben is lesz 42 kreditem kb (22 itt, 20 otthon) 

szal az órarendem: Hétfő szabad, kedd 8:15-10:30 ill 11:20-12:20 Cross-cultural considerations; szerda 8:15-10:30 Business Mathematics, 12:30-14:45 Global Business Today; Csütörtök 11:20-14:45 EU Studies; Péntek 8:15-10:30 Introduction to Accounting (:$:P)  11:20-13:35 Economics for Business. Az első két héten még kedd-szerda-csütörtökön van Finnish Survival Course isJ 16:00-20:00. Ezután elmentünk vásárolni (nem csak piát):D Itt 18 fölött lehet venni sört és 20 fölött ,,stronger drink such as wine’’, likőr, vodka, stb.. hát a bor, mint stronger…:D nah mind1, szóval nyilván más vette nekem a vodkám :$ Rájöttem, h baromság volt venni almalevet meg mosóport meg minden szart, mert haza kellett cipelnem, ami olyan 3 km.. éshát gyalog elég hosszú :/ aztán este welcome-buli volt, az egyik francia csajszi javaslatára kipróbáltam a vodka+narancslé+almalé+(málna-lime)szirup kombinációt.. utólag derült ki, h a vodka mentolos (ez csak finnül volt ráírva:D), de azért egész finom lett J az egyik magyar srác hozott házi mézespálinkát és végigkínálta vele a többieket.. hát nemkicsit érdekes fejet vágtak hozzá a finnek, franciák, németek..:D

Reggel 10re mentünk a 2. napi orientation dayre, ezt a tutorok tartották.. volt ilyen ismerkedős rész meg bemutatták oulut. Aztán kaja, majd bementünk a városba, megmutogatták a fontosabb helyeket (discok), aztán mentünk Finnish Survival Coursera… Egy 50 körüli nő tartja, tök rendes, egész sokat tanultunk ma J Kifejezetten vicces volt a finn ábécét tanulni.. ottvoltak a betűk meg a kiejtések.. és minden más nemzet küzdött a j (dzséj) betűvel, hogy az mér ’jee’ :D:D mimeg kb végigmondtuk full röhögve a magyar ABCt a másik 3 magyarral:D ahol kiégtem: W= ’tupla-vee’ :D:D:D Aztán este a nap megkoronázásaként vettem egy biciklit 55 euróért :) Asszem ennyi volt eddig :) Mai-Mai (=Good-bye)

-------------------------------------------------------------------------------

kedvenc szavam: ammattikorkeakoulussa (=at professional high school)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freezingeconomist.blog.hu/api/trackback/id/tr372594397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása